Hudkræft

Hudbehadling

Hudkræft
Hudkræft omfatter typerne basalcellekræft og pladecellekræft. De er meget hyppige kræftformer i Danmark. Hudkræft udgår fra de lyse celler (keratinocytterne) i hudens øvre lag, og spreder sig meget sjældent. Hudlægen skal tage en hudprøve (biopsi) for at stille diagnosen.

Symptomer
Basalcellekræft kan se ud på flere måder; det kan starte som en mindre rød, skællende plet eller som en lille skinnende knude med et sår i midten. Denne kræftvariant spreder sig aldrig, men kan vokse ind i det omkringliggende væv, og dermed forårsage skade lokalt.

Pladecellekræft kan ses som uregelmæssige sår, der ikke heler og er mere alvorlig end basalcellekræft, da spredning kan forekomme. Ofte vil man se forstadier til pladecellekræft som gule skællende elementer, der opstår i solskadet hud (aktiniske keratoser), men pladecellekræft kan også opstå på områder af huden, der sjældent har været udsat for sol.

Årsager
Soldyrkning og forbrændinger er årsag til de fleste hudkræftformer. Især personer med lys hud er i risiko. Hvis man én gang har haft hudkræft, er risikoen for at udvikle hudkræft igen omkring 40%.

Behandling
Typen af behandling afhænger af hvilken hudkræftvariant, der er tale om.

Behandling af ramte hudområder

  • Behandlingen kan omfatte cremer, frysning, fotodynamisk behandling, strålebehandling samt kirurgisk fjernelse.

Livsstil og omsorg

  • Hudkræft ses fortsat i tiltagende grad hos den yngre del af befolkningen. Begræns derfor mængden af sol og undgå solbadning.
  • Anvend solbeskyttelse herunder solcreme med SPF 30-50 og solhat.
  • Tjek huden regelmæssigt igennem.

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Emdrupvej 115 A, 4
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?