Svedbehandling (Hyperhidrose)

Hyperhidrose betyder overdreven svedtendens

I Hyperhidroseklinikken er du i trygge hænder. Vores meget erfarne speciallæge, behandlersygeplejersker og andet personale, er eksperter i svedbehandling. Vi har, som en af de få klinikker i Danmark, tilknyttet en speciallæge i anæstesi. Vi kan derfor tilbyde, den bedst mulige smertelindring i forbindelse med injektioner med botulinumtoxin.

Efter udredning hos os kan vi ordinere følgende behandlinger:

 • Antikolinergika creme (Axhidrox)
 • Antikolinergika (glycopyrrolat)
 • Injektioner med botulinumtoxin

Hvad er Hyperhidrose?

Alle mennesker sveder, det er kroppens måde at regulere kropstemperaturen på, men fire ud af hundrede sveder så meget at det skaber store problemer både fysisk og psykisk. De lider af hyperhidrose, en overset folkesygdom, hvor man sveder ekstremt meget forskellige steder på kroppen.

Ring til os på 30 48 08 44

Tal med en af vores specialister om Hyperhidrose. Vi guider dig til gratis hjælp via behandlingsgarantien eller hjælper dig til at forstå dine andre muligheder for hurtig behandling.

Hyperhidrose er overdreven svedtendens

Hyperhidrose er en svedlidelse der rammer 3-5% af den danske befolkning og karakteriseres i lægevidenskaben som en dermatologisk sygdom (hudsygdom), formentlig fordi sygdommen kommer til udtryk på patienternes hud. Dog spiller neurologien også en central rolle, da det er en dysfunktionalitet i hjernen, der udsender for mange signaler til kroppens svedkirtler og dermed opstår en overproduktion af sved.

Symptomer og behandling

Sygdommen inddeles i to overordnede kategorier – en primær (uklar årsag) og en sekundær (bagvedliggende årsag). Du kan ikke selv stille diagnosen, så inden der gives behandling mod hyperhidrose, er det nødvendigt at få stillet diagnosen af en læge, da han samtidig kan udelukke eventuelle andre årsager som f.eks. alvorlige sygdomme, der kræver en anden form for behandling. Herunder finder du en oversigt over symptomer og typiske behandlingsformer:

 • Armsved (aksillær hyperhidrose)
  Overdreven underarmsved er kendetegnet ved ukontrollerbar sved under armene, hvor sveden løber ned langs kroppen og danner store pletter på tøjet. Armsved behandles med typisk med antiperspiranter, indsprøjtninger med Botox og i nogle tilfælde med medicin.
 • Håndsved (palmar hyperhidrose)
  Overdreven håndsved er en tilstand der kan være ekstremt stressende, pinlig og ødelæggende for selvværdet og skaber især problemer når man, for eksempel, skal give hånd eller lave papirarbejde. Håndsved behandles på forskellige måder. De mest anvendte er antiperspiranter, iontoforese, indsprøjtninger med toxin, evt. medicinsk behandling eller operation.
 • Fodsved (plantar hyperhidrose)
  Lider man af overdreven fodsved er fødderne oftest drivende våde det meste af dagen og mange oplever at sætte våde fodaftryk på gulve, og derfor beholder de oftest også skoene på. Fodsved behandles typisk med iontoforese, botoxindsprøjtninger og evt. medicinsk behandling
 • Ansigtssved (craniofacial hyperhidrose)
  Overdreven ansigtssved og hovedbundssved opleves ekstremt generende da det er det svært at skjule problemet. Det betyder at personer med overdreven ansigtssved bl.a. ofte fravælger bestemte jobfunktioner og sociale arrangementer. Ansigtssved og hovedbundssved kan behandles med bl.a. antiperspirant cremer, medicin og indsprøjtninger med botulinumtoxin.
 • Lyskesved (inguinal hyperhidrose)
  Personer, der lider af overdreven lyskensved, må ofte nøje planlægge tøjvalg, da de sveder igennem undertøj og bukser. Det kan samtidig være frustrerende og pinligt at sætte svedmærker på stole, især i forbindelse med sociale arrangementer. Forskellige former for pudder kan hjælpe med at absorbere sveden, men der skal rigtig behandling til for at komme problemet ordentlig til livs. Eksempelvis indsprøjtninger med botolinumtoxin eller medicinsk behandling kan anvendes, som behandlingsform til sved i lysken.

En overset sygdom

Det kan være svært og pinligt at indrømme sine problemer for andre, men også for sig selv. De fleste mennesker med hyperhidrose søger ikke behandling. Skamfølelsen har været med til at skabe en “svag patientgruppe”, som har svært ved at hævde sig i konkurrence med andre sygdomme i sundhedsvæsenet. Dette kan være medvirkende til at hyperhidrose ikke har samme fokus som for eksempel psoriasis.

Sammenhæng mellem hyperhidrose og psykisk sygdom

Sygdomme som angst, social fobi og depression har vist sig at være mere almindelige hos patienter med hyperhidrose.

Kontakt os

+45 3048 0844

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?