Capsaicin (chili) plaster

Smertebehandling

Capsaicin (chili) plaster

Capsaicin, det aktive stof i chilipeber, kan bruges i smertebehandling. Det findes i form af creme, salve eller plaster, der påføres direkte på det smertefulde område.

Når capsaicin kommer i kontakt med huden, binder det sig til receptorer kaldet TRPV1-receptorer. Disse receptorer findes på nerveender og er involveret i at registrere smerte. Når capsaicin binder sig til TRPV1-receptorer, aktiverer det dem, hvilket i første omgang forårsager en brændende fornemmelse og kan endda forværre smerten.

Dette kan virke kontraintuitivt, men det er faktisk en del af, hvordan capsaicin virker. Den intense, brændende fornemmelse forårsaget af capsaicin udtømmer i sidste ende TRPV1-receptorerne, hvilket gør dem mindre følsomme over for smerte signaler i et stykke tid. Dette kan føre til langvarig smertelindring.

Capsaicin er især effektivt mod neuropatisk smerte, som er en type smerte, der skyldes beskadigelse af nerverne. Det kan også være nyttigt mod andre typer af smerter, såsom muskel- og ledsmerter.

Det er vigtigt at bemærke, at capsaicin ikke er for alle. Det kan forårsage irritation på huden, såsom rødme, brændende og stikkende fornemmelse. Det er vigtigt at tale med din læge om, hvorvidt capsaicin er den rigtige smertelindring for dig.

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Emdrupvej 115 A, 4
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?