Håndeksem

Hudbehadling

Håndeksem
Håndeksem er en hyppigt forekommende tilstand, hvor huden på hænderne bliver rød og irriteret. Det kan opstå i alle aldre, men debuterer ofte før 20-års alderen. Hudlægen stiller diagnosen ud fra udseende og sygehistorie.

Symptomer
I den akutte fase er huden rød og skællende, evt. med blærer. Der er næsten altid kløe. Håndeksem har desværre ofte et kronisk forløb, hvor huden over tid bliver fortykket og revner. Indimellem væsker huden, hvilket kan skyldes infektion, som opstår fordi bakterier har lettere ved at trænge ind i beskadiget hud.

Årsager
Håndeksem kan forårsages af allergi eller være en irritativ tilstand. Ved et allergisk håndeksem har huden/immunsystemet været i kontakt med et allergifremkaldende stof (fx parfume), mens et irritativt håndeksem skyldes en lokal reaktion i huden på baggrund af en direkte påvirkning af hudens celler (fx hyppig håndvask). Man kan ikke se forskel på de to typer af håndeksem. Hvis man i forvejen har atopisk eksem (børneeksem), er risikoen for at udvikle håndeksem forhøjet. Kvinder er i højere risiko for at udvikle håndeksem end mænd.

Behandling
Det er vigtigt at afklare om håndeksemet er allergisk eller irritativt betinget. Det kan bl.a. gøres ved brug af en lappetest (undersøgelse, der tester om man er allergisk).

Lokalbehandling af ramte hudområder

  • Cremer og salver med binyrebarkhormon hæmmer inflammation og kløe.

Systemisk behandling

  • Hvis lokalbehandling ikke er nok til at give ro i symptomerne, kan der i sjældne tilfælde gives tabletbehandling.

Livsstil og omsorg

  • Undgå udtørring af huden og brug fugtighedscreme (gerne med en fedtprocent over 40%) flere gange dagligt og altid efter håndvask.
  • Bade skal helst være korte, og meget varmt vand bør undgås.
  • Brug handsker ved langvarig eksponering for vand/kemiske stoffer.
  • Nogle erhverv kan forværre et håndeksem.

 

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Emdrupvej 115 A, 4
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?