Neuropatiske smerter efter helvedesild (postherpetiske smerter)

Smertebehandling

Kroniske neuropatiske smerter efter helvedesild (postherpetisk neuralgi)

Baggrund/definitioner:

Postherpetiske smerter opstår som en komplikation af herpes zoster-infektion, også kendt som helvedesild. Efter en episode med helvedesild kan nerverne fortsætte med at sende smertesignaler til hjernen, hvilket resulterer i vedvarende smerte i området, hvor udslættet opstod. Disse smerter kan være svære at behandle og kan være kroniske, hvilket betyder, at de kan vare i flere måneder eller endda år efter udbruddet af helvedesild.

Symptomer:

Symptomerne på postherpetisk neuralgi inkluderer ofte vedvarende og intense smerter i områderne, hvor helvedesild-udslættet var til stede. Smerten kan være brændende, skarp, stikkende eller elektrisk, og den kan være konstant eller komme i anfald.

Diagnose:

Diagnosen postherpetisk neuralgi stilles typisk baseret på patientens symptomer og sygehistorie, især hvis der er en historie med helvedesild (herpes zoster-infektion) i det pågældende område.

Behandling:

Der er flere muligheder for behandling af postherpetisk neuralgi. Ofte er en kombination af behandlinger nødvendig.

Antiepileptika (gabapentin, pregabalin)

Antidepressiva (Nortriptylin, Amitriptylin, Duloxetin, Venlagaxine)

Lidocain plaster

Capsaicin plaster

Subkutane botulinumtoxin injektioner.

Forløb:

Forløbet af behandlingen vil afhænge af hvilke andre behandlinger du har prøvet og de bivirkninger du har oplevet. Vi tilretter behandlingen efter grundig klinisk vurdering og dine ønsker. Tages der beslutning om Capsaicin plastre eller injektioner med botulinumtoxin skal man være opmærksom på at denne behandling skal gentages ca. hver 3 måned. Lidocian plastrene skiftes dagligt.

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Hejrevej 34D, 2-3 sal
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?