Seboroisk eksem (skæleksem)

Hudbehadling

Seboroisk eksem
Seboroisk eksem, der også er kendt som skæleksem, er en hyppigt forekommende hudtilstand, der ses hos ca. 10% af befolkningen. Huden og de hårbærende områder er rød og skællende. Tilstanden kan ses i alle aldre og har hos voksne ofte et kronisk forløb. Hudlægen stiller diagnosen ud fra udseende og lokalisation.

Symptomer
Hos mindre børn viser sygdommen sig som rødme med tykke, fedtede skæl i hårbunden (arp), i hudfolderne samt bleområdet. Tilstanden forsvinder ofte før 1-års alderen, men kan vende tilbage i ungdomsårene. Hos unge og voksne kan huden være præget af rødme med gul-brune fedtede skæl i hårbund, øjenbryn, skæg, centrale dele af ansigtet, næsefurer, ved øregangene og øvre bryst. Mange opdager tilstanden ved at skæl drysser fra hårbunden og ned på tøjet.

Årsager
Den præcise årsag til seboroisk eksem er ukendt, men især hormoner og svampe antages at spille en vigtig rolle, hvor særligt hudsvampen Malassezia er mistænkt for at bidrage til inflammation.

Behandling
Behandlingen af seboroisk eksem retter sig mod at lindre symptomer og forhindre opblussen. Dette kan omfatte:

Lokalbehandling af ramte hudområder

  • Behandlingen afhænger af patientens alder, men shampoo og cremer, der indeholder særlige svampehæmmere er ofte førstevalgsbehandling. Der er næsten altid behov for vedligeholdelsesbehandling. I nogle tilfælde kombineres svampehæmmende midler med hormoncremer eller der anvendes udelukkende hormoncremer.

Systemisk behandling
Hvis lokalbehandling ikke er nok til at give ro i symptomerne, kan der i sjældne tilfælde gives tabletbehandling.

Livsstil og omsorg

  • Huden kan vaskes med vand og mild sæbe.
  • Undgå fede cremer, da de er mistænkt for at kunne forværre seboroisk eksem.

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Emdrupvej 115 A, 4
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?