Temporomandibulær dysfunktion (TMD)- kæbespændninger

Smertebehandling

Kæbespændinger/temporomandibulær dysfunktion (TMD)

Baggrund/definitioner:

Temporomandibulær dysfunktion (TMD) er en fælles betegnelse for en række tilstande der påvirker tyggemuskler og kæbeleddene, som ofte viser sig ved smerter i hoved og ansigt foruden besvær med at åbne og lukke munden. Tilstanden er ofte ledsaget af muskel- og ledproblemer i nakke og skuldre samt en række andre lidelser, herunder fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom, hovedpine etc.

Symptomer:

Smerter lokaliseret til tyggemuskler samt øre og kæbeledsregion. Smerterne vil oftest forværres ved tygning og andre kæbefunktioner. Mange vil også opleve besvær med at åbne og lukke munden, mens kliklyde og evt. smertejag foran øret i forbindelse med tygning kan forekomme.  Andre oplever muskelspændinger eller stivhed i kæben, ansigtet eller nakken.

Diagnose:

Diagnosen TMD stilles ofte baseret på en kombination af symptomer, kliniske fund og billedundersøgelser. Mange vil når de henvender sig have fået foretaget billedundersøgelser såsom røntgenbilleder, CT-scanninger eller MR-scanninger der kan også være med til at vurdere strukturelle ændringer i kæbeleddene og tilstødende væv.

Behandling:

Vi har specialiseret os i den del af behandlingen af TMD, som involverer botulinumtoxin.

Ultralydsvejledt injiceres botulinumtoxin i tyggemusklerne på begge sidder. Behandlingen gentages tidligst efter 3 måneder.

 

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS
Emdrupvej 115 A, 4
2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?