Vitiligo

Hudbehadling

Vitiligo
Vitiligo er en autoimmun hudsygdom, hvor immunsystemet angriber de celler i huden, som producerer pigment. Sygdommen er ikke farlig, men kan være kosmetisk generende. Hudlægen stiller diagnosen ud fra udseende.

Symptomer
Vitiligo viser sig som lyse områder på huden, og det er ofte ansigt, hænder og områder omkring legemsåbninger som er afficerede. Indledningsvist kan der være små mælkehvide pletter, som over tid bliver større og mere sammenflydende. Hårene i de påvirkede området bliver også hvide. Ved sygdommens debuttidspunkt kan der være kløe og irritation i huden. Hos personer med mørk hud er tilstanden ofte meget synlig, ligesom sygdommen er mere fremtrædende i sommerhalvåret, når den øvrige hud er solbrun.

Årsager
Det er ikke fuldt ud forstået, hvorfor nogle udvikler vitiligo, men immunsystemet og genetiske faktorer antages at spille en vigtig rolle. Derudover ses sygdommen ofte i kombination med tilstande som diabetes, stofskiftesygdomme, B12-vitaminmangel, og lupus.

Behandling
Vitiligo kan ikke helbredes, men udbredelsen kan bremses. Der forskes meget i nye behandlingsmuligheder. Aktuelle behandlinger omfatter

– Cremer og salver med binyrebarkhormon

– Andre cremer med immundæmpende effekt

– Lysterapi (skal ofte bruges langvarigt)

Livsstil og omsorg
– Begræns mængden af sol og undgå solbadning.
– Huden er meget lysfølsom og derfor anbefales solbeskyttelse herunder solcreme med SPF 30-  50 og solhat.

Ring til os på 30 48 08 44

Ring til os for tidsbooking eller rådgivning

Kontakt os

+45 3048 0844

henvisning@empano.dk

EMPANO ApS Hejrevej 34D, 2-3 sal 2400 København NV

Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de kan dække et udrednings- eller behandlingsforløb hos Empano.

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at henvende dig. Er du medlem i sygesikringsgruppe 2 kan du få tilskud til din udredning eller behandling.

Vi har en aftale med Danske Regioner og kan tage imod patienter via Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

Det siger vores patienter...

Fuldstændig fremragende tværfaglig professionel B&U udredning. Omsorgsfuldt team med stor respekt og empati for individet. Jeg har fået udredt mine teenager tvillinger for ADD og ADHD. De var trygge ved forløbet - det gjorde mig tryg! Stort tak.

Nina

Mor til tvillinger (Børne- og Ungepsykiatri)

Det er profesionelle og omsorgsfulde fagfolk som yder en kæmpe indsats for mennesker med hyperhidrose. Jeg har fået behandling der mange gange og min oplevelse af denne virksomhed, er kun positiv hver gang! De varmeste anbefalinger herfra! Tak for altid super god behandling, det gør en kæmpe forskel i mit liv! <3

Camilla Abildgaard Pedersen

Hyperhidrosepatient

Læs flere anmeldelser på trustpilot her

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe ?